Dijous 19 de Maig de 2011
TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA
Plaça de les Arts, 1

Avui hem visitat una joia del patrimoni arquitectònic de Barcelona un Partenó de finals del segle XX, el Teatre Nacional de Catalunya. Respira la majestuositat dels temples grecs i alhora exhibeix modernitat en les seves grans vidrieres i la seva vegetació interior. Dissenyat per l'arquitecte Ricard Bofill, constitueix una de les seves obres més conegudes de la seva línia més classicista.
Va ser inaugurat oficialment l'11 de setembre de 1997, coincidint amb la Diada de Catalunya, amb la representació de la famosa Auca del Sr Esteve de Santiago Rusiñol.
És un complex integrat per dues estructures diferents; el primer, L'edifici principal, s'accedeix per una àmplia escalinata, i acull la Sala Gran, la Sala Petita del Teatre, el Vestíbul principal, una Zona per als artistes, oficines i tots els serveis complementaris; el segon Edifici que acompanya la composició general, amb un aspecte tradicional i modern a la vegada, alberga la Sala Tallers, (es diu tallers per ser l'edifici on es construeixen els decorats i on es localitza el taller de pintura), compta amb els serveis corresponents de: cafeteria, taquilles, guarda-roba, camerinos, petits tallers, magatzems, oficines etc. Es va inaugurar el mes de novembre de l'any 1996 amb la representació de l'obra Angels in America de Tony Kushner dirigida per Josep Maria Flotats,
Durant el recorregut hem visitat les següents estades: Vestíbul Principal, Sala Gran, Zona d'artistes, Sala Petita, Sala Tallers, Caixa escènica de la Sala Gran, Camerinos, Magatzems de materials escènics etc. En tots ells, la nostra acompanyant senyoreta Montserrat ens ha delectat amb el seu bon humor i abundants explicacions. Gràcies.

Preu: 5,00 €
Visitants:28 persones© fotos: TNC-Lluís
© textes: Lluís

No hay comentarios:

Publicar un comentario