Dimecres 9 de Març de 2011
MASIA MUSEU SERRA
Cornellà de Llobregat

La vinculació de la família Serra a la ceràmica comença amb Antonio Serra Fiter l'any 1904, en un taller situat a la zona de Poble Nou (Barcelona) dedicat a la fabricació preferentment de peces de porcellana, unes de caràcter utilitari i altres d'art decoratiu seguint la tendència que comença a prendre identitat a Catalunya en el marc de les arts aplicades.
Avui hem visitat la casa masia del segle XVII, situada al terme de Cornellà de Llobregat on Antoni Serra l'any 1926, s'inicia la manufactura dedicada exclusivament i amb esperit innovador a la ceràmica d'art, donant-se a conèixer com ""Ceràmica Serra"" .
A la seva mort (abril de 1932), van seguir els seus passos amb gran èxit en l'art ceramista, tots els seus fills, els germans Serra Abella, segona generació. Actualment Jordi Serra Moragas, membre de la tercera generació de la saga de la família Serra i continuador de la tasca artística del taller, ha situat el seu
ceràmica amb la perfeccionada tècnica de reflexos metàl.lics, esgrafiats i gravats, dins de l'art internacional , amb exposicions a diversos països com: Japó, França, Alemanya i els EUA.
Ens han informat sobre el procés d'elaboració de convertir el fang en art, des de l'extracció de l'argila fins a la cocció dels diferent objectes modelats; la importància que té el Forn i la temperatura en la cocció de les peces, la fabricació de aquestes en el Torn, molt important la col locació i centrat de la Pella i com obrir per fer la peça que es vulgui; la matèria prima amb què s'elaboren les porcellanes, un compost dels minerals de: Caolí, Quars i Feldespat barrejats en proporcions adequades, a part d'òxids metàl·lics per a la pintura i or d'amalgama en cas de daurar algunes parts.
Durant el recorregut per les diferents sales hem admirat magnífiques peces de gran perfecció tècnica i artística que certifiquen l'ampli coneixement dels seus creadors.
Al taller de decoració i dirigits per Jordi Serra, cada component del grup ha decorat al seu gust un plat. Grat record de tan agradable visita.

Preu: 8,00 €
Visitants:14 persones© fotos: Lluís
© textes: Lluís

No hay comentarios:

Publicar un comentario