Dimecres 9 de Febrer de 2011
MUSEU ARQUEOLÒGIC DE CATALUNYA
Passeig de Santa Madrona, 39-41

Durant l'itinerari de la visita hem seguit les arrels de la nostra antiga història a través d'una notable col·lecció de peces de les diferents civilitzacions que es van establir a Catalunya i les Illes Balears, ordenades a partir de criteris cronològics i geográfics.desde el Paleolític fins l'Edat del Ferro.
El período Paleolític conegut també com Antiga Edat de Pedra, descobreix la presència de l'home al nostre país a través d'estris quotidians tallats en forma de pedra i ossos, trobats en diversos jaciments prehistòrics
El període Neolític de gran innovació i transcendència ens mostra com l'ésser humà descobreix l'agricultura i la ramaderia i es fa sedentari. Es conserven vestigis de la cultura de sepulcres en fossa, pintures rupestres així com mostres de ceràmica decorada i monuments funeraris (menhirs i dolmens).
L'Edat del Bronze va suposar per a Catalunya: la incorporació de civilitzacions indoeuropees; la formació etnica i cultural que va desenvolupar la primera cultura històrica en el món ibèric; avanç en una economia agrícola i ramadera i l'impacte colonial com decisiva corrent civilitzadora que van portar a terme els fenicis i grecs.
L'Edat del Ferro és l'últim període de la Prehistòria abans del començament de la història amb la invenció de l'escriptura i constitueix l'etapa final de l'Edat dels Metalls. Es caracteritza per l'abandonament del bronze en benefici del ferro a causa de l'abundància d'aquest mineral, la seva gran duresa, la seva alta temperatura de fusió i el cost, més econòmic que el bronze.
Cal destacar de la visita, la rèplica exacta de l'escultura grega d'Esculapi (el déu grec de la medicina), realitzada a partir de blocs de marbre procedents de les pedreres gregues de Tasos i de Pantel. L'escultura original, totalment restaurada va tornar a Empúries després de la seva permanència d'anys al Museu d'Arqueologia de Catalunya.
L'exposició itinerant ""Ànimes de Vidre"" de la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic, és una col·lecció única de vidre antic i modern formada per aproximadament unes 1.000 peces amb una cronologia des del segle XIV aC fins al segle XIX, considerades tant per la seva qualitat, varietat tècnica, estils, èpoques i procedència la més important del país. Ha estat un plaer visual gaudir de tan valuosa col·lecció.

Preu: 2,40 €
Visitants:30 persones© fotos: Lluís
© textes: Lluís

No hay comentarios:

Publicar un comentario